Kategorier
Grøn transport

Søg statstilskud til ladestandere

Det er ikke alle, der kan etablere en ladestander på egen p-plads. Hvis vi skal redde klimaet, skal flest mulige på sigt købe en elbil i stedet for en benzinbil. Elbiler bliver forhåbentlig billigere de kommende år.
Men hvis man ikke har sin egen p-plads, kan man ikke få installeret sin egen ladestander. For at fremme, at boligforeninger etablerer ladestandere på deres fælles p-pladser, giver staten tilskud hertil på op til 25 % af udgifterne i 2021. Klimarådet og Fredensborg Kommune kan inspirere til at boligforeningerne kommer i gang med at søge i år.
Andre muligheder for opladning kunne være på et offentligt areal, og for kommunens medarbejdere kunne det være opladning på p-pladsen ved deres arbejdsplads. I 2022 afsætter staten 150 mio. kr. som tilskud til offentligt tilgængelige ladestandere på bl.a. kommunale arealer. I efteråret 2021 vil kommunernes muligheder for at deltage i opsætning af ladestandere blive forbedret. Klimarådet og byrådet skal være opmærksom på at få del i de 150 mio. kr., så vi kan få flere ladestandere i kommunen til gavn for klimaet og borgerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *