Kategorier
Affald og genbrug

Grønt Værksted – nej til brug og smid væk-kulturen

Jeg foreslår, at vi i kommunen starter et Grønt Værksted.
Formålet er at begrænse "brug og smid væk-kulturen", så vores forbrug af ressourcer kan begrænses, også de ikke-fornybare ressourcer og materialer, og affaldsmængder kan nedbringes. Så vi kan ved frivilliges reparation af it, tøj, andet.
Samtidig kan værkstedet være med til at bekæmpe uligheden ved at vi hjælper hinanden med at få repareret vores ting.

Grønt Værksted kan også være et idé-værksted for alle interesserede borgere, hvor vi kan dele ideer og forslag og iværksætte projekter til gavn for klima, natur og miljøet, og samtidig skabe sociale fællesskaber.

Naturformidling til børn kunne også foregå der. Fx ved at børn får mulighed for at fremstille forskelligt udstyr, som kræver værktøj, fx fuglekasser, smådyrskasser med forstørrelsesglas i den ene side, primitive undervandskikkerter, drager, alt til brug i naturen.

2 kommentarer til “Grønt Værksted – nej til brug og smid væk-kulturen”

Dette er en genial ide. Måske i samarbejde med genbrugsstationerne. Der smides så mange brugbare ting ud hvert dag det gør helt ondt at kigge på.

Specielt reparation af hvidevare kunne give en stor gevinst.

Helt enig, jeg har tidligere foreslået et sådant, og tænker at vi nu som frikommune kan slå 2 fluer med et smæk, ved samtidig kan give ledige og/eller pensionister og unge mennesker mulighed for at arbejde med reparation af diverse el-produkter der stadig kan bruges og sælge dem til en billig penge. Vi har i kommunen borgere der har brug for en hjælpende hånd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *