Kategorier
Grøn transport

Cykelstier giver os bedre klima, sundhed, sikkerhed og oplevelser

Sommeren er over os, og det frister at tage cyklen. Vi har mange gode cykelstier i Fredensborg Kommune, men vi kunne godt bruge nogle flere. Hvis man fx vil cykle fra Kokkedal eller Nivå ind i landet mod Karlebo og videre til Hillerød, tvinges man ud på veje, hvor bilerne presser sig tæt forbi.
Vi mangler cykelstier til familierne, der vil cykle en tur i skoven, til dem, der vil cykle til Hillerød for at arbejde eller studere og til børnene, der vil cykle til skolen i Karlebo.
Bedre muligheder for at cykle vil være rigtig godt for vores sundhed i alle aldre. Hvis vi cykler evt. kombineret med tog i stedet for at tage bilen, er det supergodt for klimaet. Cykelstier giver svage trafikanter sikkerhed og dejlige oplevelser i naturen!
Det koster at anlægge cykelstier, så en cykelsti fra Kokkedal og Nivå til Karlebo og videre mod Hillerød, er en vision, der må udføres gradvist og gerne med støtte fra statens cykelpulje.
På den korte bane bør der anlægges cykelstier, hvor der mangler, som fx en gang- og cykelsti på det sidste stykke af Gl. Strandvej syd for Nivå, hvor cyklisterne tvinges ud på bilernes vejbane.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *