Kategorier
Grøn transport

Mini el-busser i lokalområder

Mini el-busser fra stoppesteder i lokalområder uden fører, slm kendt fra bl a DTU.
Evt tilkald / forudbestilling via tlf.

2 kommentarer til “Mini el-busser i lokalområder”

Til Klima-idémødet den 19.august:
Det tilrådes at læse artiklen” Gak til Ærø og bliv klimaklog” i Politiken den 23.august 2021 af journalisten Kim Skotte.
Blandt mange andre forslag kan nævnes: På Ærø kører alle gratis med bussen, som oven i købet kører præcis. Det er et godt forslag, som kan indføres I Fredensborg Kommune som afløsning af Flextur. Det er sandsynligvis en ganske rimelig ordning, der kan erstatte manges brug af bilen (bilerne). Det anføres, at landbruget udledning af CO2 i landet udgør 59% og transportsektoren udgør 38%.
Hvis ordningen kan udstrækkes til Hovedstadsregionen, vil ordningen være fordelagtig mht. p-pladser.

Jeg har også læst artiklen om Ærø og her kan vi hente megen inspiration. Små førerløse elbusser kan erstatte privatbiler, busser og sikkert også FlexTrafik. Busser kører i dag mange ture med meget få passagerer. Små elbusser vil også nedsætte behovet for parkeringspladser, hvilket kan få stor betydning for de igangværende byudviklingsprojekter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *