Kategorier
Grøn hverdag

Valgplakater … er de miljøvenlige? … hvad mener Klimarådet?

Hej klimarådsmedlemmer,

Hver 4. år, når valget nærmer sig, kommer dette ”miljøforslag” op igen. Men siden valget i 2017 har ”Den grønne Kommune Fredensborg” fået øget fokus på miljø, forurening, kuldioxid (CO2) klimabelastning, biodiversitet, bæredygtighed, affaldssortering/bortskaffelse, genbrug osv.
Ord som biodiversitet, vild rabat, insekthotel, flagermus-træ, flyrejse-kompenserende klimaskov er bl.a. kommet til. Vi har længe haft et Plan-, Miljø- og Klima Udvalg, vi har et Grønt Råd, og nu har vi også et Klimaråd.

Kloge miljøeksperter har udregnet et ”CO2- aftryk” på ca. 29.000 kg CO2 for det, som plakat-fremstilling og bortskafning i Fredensborg Kommune, belaster miljøet med i.fm. kommunalvalget. Det er da en pæn stor klimabelastning, som vi evt. kunne undgå.

Som byrådskandidat har jeg selv bestilt plakater, selvom jeg grundlæggende er imod opsætning af valgplakater. Det gør jeg fordi valgforskere påstår det især hjælper nye kandidater til at blive et ”kendt ansigt”.

Det er måske ”farverigt og festligt”, når plakaterne hænger overalt. Men jeg tror, at flertallet af kommunens borgerne mener det er misbrug af midler og en unødig miljøbelastning.
Jeg er overbevist om, at om få år afløses de kendte plastik-valgplakater og plastik strips af tilsvarende ”plakater” på de digitale medier.

Man kan måske sammenligne det med julegavepapir … vi pakker gaverne ind lige før jul, og den 24. tager vi papiret af igen og smider det meste væk. Den tradition er nok også svær at gå bort fra.

Lad os i stedet for valgplakater annoncere (og dermed støtte) de lokale medier.

Vi ses til klimakonferencen den 19. august 2021
Venlig hilsen
Michael Huusom
Kokkedal

2 kommentarer til “Valgplakater … er de miljøvenlige? … hvad mener Klimarådet?”

Til orientering drøftede Klimarådet emnet på mødet den 28. april 2021. Fokus for drøftelsen var, hvordan man bedst kan kompensere for klimabelastning – og specifikt, hvordan partier og vælgerforeninger kan vælge at kompensere for aktiviteter i forbindelse med valgkampen.

Referatet af mødet og et notat med sammendrag af drøftelsen om klimakompensation er tilgængelig nederst på denne side:
https://www.fredensborg.dk/politik/dagsordener-og-referater

Hvis det enkelte parti er i stand til at udregne CO2 belastningen fra deres kampagne, kan det jo købe skovrejsningsbeviser i et omfang, så de modsvarer belastningen – til kompensation for deres påvirkning.
Et sådant køb vil ikke være en del af de nationale tiltag og vil derfor kunne forsvares.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *