Kategorier
El og varme

Geotermi til grøn fjernvarme

GEUS (Danmark og Grønlands Geologiske Undersøgelser) har for år tilbage
estimeret, at der i Danmarks undergrund er geotermisk varmt vand, som kan dække ca. 30% af landets behov for opvarmning. Der er faktisk store reservoirer varmt saltvand i Danmarks undergrund.

Af de tre geotermiske værker, der i dag findes herhjemme, er kun ét i funktion, nemlig det i Thisted; det har været i drift siden 1984. De to andre anlæg på henholdsvis Margretheholm i København og i Sønderborg er stoppet på grund af opståede tekniske vanskeligheder i driftsfasen. Men der er stadig store muligheder, hvis kommuner og forsyningsselskaber forstår at udnytte dem ved at trække på GEUS´ kompetencer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *