Kategorier
Bæredygtigt byggeri

Direkte påvirkning af bygherrer

Når kommunen modtager ansøgning om byggetilladelse, bør projektet gennemgås i forhold til en række forhold – og hvis der er rimelighed i det, skal bygherren indkaldes til et møde, hvor projektet gennemgås i forhold til den fremtidige anvendelses miljø- og klimapåvirkning.
Derved kan man sikre sig, at logiske og billige løsninger, som kan spare CO2 (og formentlig også udgifter) såvel ved byggeriet, som ved ejendommens drift bliver præsenteret for bygherren, så man er sikker på, at spørgsmålene er tilstrækkelig belyst.
Der kan være tale om materialevalg, energiforsyning, regnvandsopsamling til havevanding, ventilation, tagbeklædning, føringsveje for solenergi og andre forhold.
Når først huset er bygget, er mulighederne for påvirkning forpasset.
Det er naturligvis ikke gratis, men man opnår ikke noget uden at satse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *