Kategorier
Bæredygtigt byggeri

Ingen modregning af solcelleenergi i energirammen

Ved nybyggeri af kommunale ejendomme, bør kommunen stille som krav, at solceller ikke kan modregnes i bygningens energiramme. Kommunen bør opfordre private bygherrer til at stille samme krav til deres byggerier.
Hvis man modregner solceller i energirammen, betyder det, at solcellerne bruges til at kompensere for besparelser på andre passive tiltag til nedbringelse af en bygnings energiforbrug, fx til at kompensere for ringere isolering eller dårligere vinduer eller lignende. Man erstatter passive virkemidler der holder hele bygningens levetid med aktive solceller der kræver drift og vedligeholdelse og som typisk ikke holder hele bygningens levetid og derfor må udskiftes op til flere gange i bygningens levetid.
Solceller skal anvendes til el-produktion, som alternativ til fossile brændsler, men de skal ikke anvendes som en måde at ”købe aflad” i energirammen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *